Jengibre de sushi / Pickled ginger and more

Jengibre de sushi y mas

Acá hice sushi vegano con cuatro variedades de nigiris: un maki y california roll con batata frita junto con un jengibre de sushi casero increíble.  

Los 4 nigiris son uno de portobello asado con salsa teriyaki, después uno de morrón ahumado con mayonesa vegana de kimchi atado con una tirita de nori, uno con berenjena ahumada y el ultimo nigiri es con zanahoria glaseada, palta y mayonesa de wasabi atado con cebolla de verdeo.

El maki roll de tuna picante hice en base de semillas de girasol, alcaparras, olivas verdes, papel de nori con morrón ahumado y Sriracha.

El roll california tiene un bastón de tofu frito previamente marinado con miso y ajo y después empanado con Panko, palta y arriba decorado con batata frita.

Acuerden que en el post anterior hable como el vinagre tiene un efecto positivo sobre la glucosa en sangre cuando comemos carbohidratos complejos con un indexo glucémico alto. Así el vinagre de arroz que usamos para condimentar el arroz de sushi no solo es muy rico, también ayuda bajar los piques de azúcar que genera un arroz blanco. Igual comiendo sushi con jengibre ya que también con el jengibre se usa una buena cantidad de vinagre de arroz en su preparación.

Ingredientes para jengibre de sushi 

  • 232 gramos de jengibre 
  • 215 ml de vinagre de arroz
  • 60 gramos de azúcar de coco
  • 2 gramos de sal.

Preparacion:

Lavar el jengibre, sacar la piel raspando con una cuchara y cortar finamente en rodajas usando un mandolín en dirección de la raíz.

Hervir agua y cuando hierve agregar el jengibre cortado durante 1-2 minutos. Después drenar y dejar enfriar durante 10 minutos. Sacar toda el agua exceso del jengibre aparentándolo fuerte.

Cocinar vinagre de arroz con azúcar de coco y sal hasta disuelto y dejar enfriar. Poner en un frasco limpio el jengibre y tapar con el vinagre frio. Dejar 24 horas en heladera antes de usar. ¡Buen provecho!

Pickled ginger 
Today I made vegan sushi with four varieties of nigiris: a maki and california roll with fried sweet potato as topping along with an amazing homemade pickled ginger.

The 4 nigiris are one of roasted portobello with teriyaki sauce, one of smoked red bell pepper with vegan kimchi mayonnaise, one with smoked aubergine and the last nigiri is has glazed carrot, avocado and wasabi mayonnaise.

I made a spicy tuna maki roll based on sunflower seeds, capers, green olives, nori paper with a piece of smoked red bell peppers and some hot Sriracha sauce.

The california roll has fried tofu previously marinated with miso and garlic and then breaded with Panko, avocado and topped with fried sweet potato.

In the previous post I talked about how vinegar has a positive effect on your glucose levels in your blood when we eat complex carbohydrates with a high glycemic index. Thus, the rice vinegar that we use to season sushi rice is not only very tasty, it also helps lowering sugar spikes that white rice generates. The same counts for eating pickled ginger with your sushi as it also has a good amount of rice vinegar in its preparation. This is the recipe for making your own pickled ginger. 

Ingredients for sushi ginger

232 grams of ginger
215 ml of rice vinegar
60 grams of coconut sugar
2 grams of salt.

Preparation:

Wash the ginger, scrape the skin off with a spoon and finely slice it using a mandolin in direction of the root nerves.

Boil water and then add the thinly sliced ginger for 1-2 minutes. Drain and let cool for 10 minutes. Squeeze out all the excess water from the ginger.

Cook rice vinegar with coconut sugar and salt until dissolved and let cool. Put the ginger in a clean jar and cover with the cooled down vinegar. Leave 24 hours in the refrigerator before using. Bon Appetite!

Comentarios