Te verde con lemon grass / Green tea with lemon grass

Te verde con lemon grass
¡Buen día! Hoy tomé un té verde Sencha y agregué lemon grass para aprovechar toda la planta y añadir un rico sabor al té. El té verde es muy saludable conteniendo varios polifenoles como las catequinas de lo cual las ECGC (epigalocateguina 3 galato) son muy potentes antioxidantes and anti inflamantes.

Preparación: 
Hervir agua a 70 o 80 grados, infusionar durante 8 minutos mínimo para que salgan las catequinas y no dejar la infusión más que dos horas. Es mejor no tomar té verde con leche porque disminuye la actividad antioxidante y ni cerca de la comida porque inhibe la absorción de hierro.

Green tea with lemon grass
Good day! Today I made Sencha green tea and added fresh lemon grass taking advantage of those parts of the plant I didn’t use for cooking and simultaneously adding a beautiful lemony flavor. Green tea is very healthy as it a good source of catechins, of which ECGC (epigallocateguin 3 gallate) are very powerful antioxidants and help with anti-inflammation.

Preparation: 
Boil water at 70 or 80 degrees, infuse for at least 8 minutes so that the catechins come out and do not leave the infusion for more than two hours. It is better not to drink green tea with milk because it reduces its ‘antioxidant activity and do not have it close to dinner as it inhibits iron absorption.

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