Te verde con lemon grass
¡Buen día! Hoy tomé un té
verde Sencha y agregué lemon grass para aprovechar toda la planta y añadir un
rico sabor al té. El té verde es muy saludable conteniendo varios polifenoles
como las catequinas de lo cual las ECGC (epigalocateguina 3 galato) son muy potentes
antioxidantes and anti inflamantes.
Preparación:
Hervir
agua a 70 o 80 grados, infusionar durante 8 minutos mínimo para que salgan las
catequinas y no dejar la infusión más que dos horas. Es mejor no tomar té verde
con leche porque disminuye la actividad antioxidante y ni cerca de la comida
porque inhibe la absorción de hierro.
Green tea with lemon grass
Good day! Today I made Sencha green tea and added
fresh lemon grass taking advantage of those parts of the plant I didn’t use for
cooking and simultaneously adding a beautiful lemony flavor. Green tea is very
healthy as it a good source of catechins, of which ECGC (epigallocateguin 3
gallate) are very powerful antioxidants and help with anti-inflammation.
Preparation:
Boil water at 70 or 80
degrees, infuse for at least 8 minutes so that the catechins come out and do
not leave the infusion for more than two hours. It is better not to drink green
tea with milk because it reduces its ‘antioxidant activity and do not have it close
to dinner as it inhibits iron absorption.
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