Tzatiki vegano / Vegan Tzatiki

Tzatiki vegano 
Hoy les dejo una receta para hacer tzatiki vegano, una salsa griega en base de yogur de castañas de caju con pepino, ajo y menta. Super refrescante y una delicia. Ideal para acompañar un buen falafel.

Preparación: 
Para hacer el yogur vegano remojar castañas de caju durante 8 horas en agua filtrado. Drenar y triturar con rejuvelac hasta cremoso. Tapar y dejar fermentar durante 24-48 horas en un lugar sin sol a temperatura ambiental. Agregar una pizca de pimiento de cayena en polvo, el jugo de limón, ajo y la menta fresca picados finamente y ajustar con bastante sal y pimienta.

Ingredientes:
  • 150 gramos castañas de caju
  • 300 ml rejuvelac
  • 150 gramos pepino pelado
  • 2 dientes de ajo
  • 2 manos de hojas de menta fresca
  • Jugo de 1 limón                                     
  • Sal y pimienta al gusto

 Vegan Tzatiki
Today I leave you a recipe to make vegan tzatiki, a Greek sauce based on a cashew yogurt with cucumber, garlic and fresh mint. Super refreshing and delicious. Ideal to accompany a good falafel.

Preparation: 
To make vegan yogurt soak cashews for 8 hours in filtered water. Drain and blend the cashews with rejuvelac until creamy. Cover and leave to ferment for 24-48 hours in a place without sun and at room temperature. Once fermented add a pinch of cayenne powder, finely chopped garlic and fresh mint, lemon juice and adjust with plenty of salt and pepper. Ready to be enjoyed!

Ingredients:
  • 150 grams caju chestnuts
  • 300 ml rejuvelac
  • 150 grams peeled cucumber
  • 2 cloves of garlic
  • 2 coats of fresh mint leaves
  • Juice of 1 lemon
  • Salt and pepper to taste


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