Placas de lasaña imprenta con perejil
¡Buen día! Dia 5 de
cuarentena en BsAs, a cocinar y comer rico! Hoy les dejo una receta para hacer
tus propias placas de lasaña con un 70% de sémola y un 30% de harina integral así
con poco gluten Además tienen una imprenta hermosa de perejil. Salió una lasaña
riquísima (sin foto) y las placas que me sobraban deshidraté usando el horno
deshidratador para poder usarlas en otro momento.
Preparación:
Mezclar
la sémola, harina integral con el huevo, aceite de olivas y la sal hasta una
bola homogénea. Agregar un poquito de agua si hace falta. Dejar reposar 20
minutos en frio tapado. Estirar la masa hasta translucida con un palo de masar
o una maquina para hacer pasta y cortar en placas grandes. Pincelar la masa con
agua y poner una fila de perejil sin tallo, doblar la masa sobre el perejil y
estirar de nuevo. Usar directamente o deshidratar en un deshidratador.
Ingredientes:
- 150 gramos sémola
- 70 gramos harina integral
- 2 huevos
- 10 gramos aceite de olivas
- 2 gramos sal
- Perejil
Lasagna sheets with parsley
Good day! Day 5 of quarantine in BsAs, let´s cook and eat well! Today I leave you a recipe to make your own lasagna sheets using 70% semolina and 30% whole wheat flour so it has little gluten. The sheets look amazing with pieces of parsley in the middle. The lasagna turned out great (no photo) and the sheets that I didn’t use, I dehydrated using a dehydrating oven so I can use them another time in the future.
Preparation:
Mix the semolina, whole wheat flour, eggs, olive oil and salt until a homogeneous ball. Add a little water if necessary. Let stand 20 minutes covered and refrigerated. Roll out the dough until translucent by hand or using a pasta machine and cut it into large sheets. Brush the dough with some water and place a row of parsley without stem, fold the dough over the parsley and roll out again. Use directly or dehydrate in a dehydrator.
Ingredients:
- 150 grams semolina
- 70 grams wholemeal flour
- 2 eggs
- 10 grams olive oil
- 2 grams salt
- Parsley
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