Papas horneadas con espinaca / Roasted new potatoes with spinach and nutmeg

Papas horneadas con espinaca
Las papas nuevas horneadas con romero salen muy ricas y aún más en combinación con espinaca y nuez moscada. Simple, vegano y muy rico.

Preparación: 
Blanquear las papas durante 3 minutos en agua hirviendo. Drenar y secar las papas ligeramente. Mezclar las papas con un buen chorro de aceite de olivas, bastante sal y pimienta y hojas de romera picadas hasta cubierto. Hornear a 180 grados hasta dorados. Sofreír la cebolla picada hasta translucida y agregar la espinaca cortada gruesamente hasta suave. Sacar el jugo exceso de la espinaca, condimentar con nuez moscada y dejar aparte. Sacar las papas del horno, aplastarlas suavemente, mezclar con la espinaca y ajustar sabor con sal, pimienta y nuez moscada.

Ingredientes
  • 800 gramos papa nueva
  • 500 gramos espinaca
  • 100 gramos cebolla
  • 3 ramas de romera
  • Aceite de olivas al gusto
  • Sal, pimienta y Nuez moscada al gusto


Roasted new potatoes with spinach and nutmeg
Salty roasted new potatoes with rosemary in combination with spinach and a hint of nutmeg is a deliciously vegan dish that could work good as a side dish or as a main course. It is easy to make with few ingredients and very tasty.

Preparation: 
Blanch the potatoes for 3 minutes in boiling water. Drain and dry the potatoes lightly. Toss the potatoes with a good dash of olive oil, plenty of salt and freshly grounded black pepper and finely chopped rosemary leaves. Roast at 180 degrees until golden brown. Meanwhile stir-fry finely chopped onion until translucent and add roughly cut spinach until soft. Remove excess juice from spinach, season with nutmeg and set aside. Remove the potatoes from the oven, crush them gently, mix with the spinach and adjust flavor if necessary, with salt, black pepper and nutmeg.

Ingredients
  • 800 grams new potato
  • 500 grams spinach
  • 100 grams onion
  • 3 sprigs of rosemary
  • Olive oil to taste
  • Salt, pepper and nutmeg to taste


Comentarios