Remolacha con ajo y tomillo / Beetroot with garlic and thyme


Remolacha con ajo y tomillo
Este plato es perfecto para acompañar un principal o comer frio dentro una ensalada. La remolacha horneada junto con tomillo, ajo, aceite de olivas y ajo queda espectacular.

Preparación: 
Lavar las remolachas, dejar la piel y cocinarlas entero. Poner las remolachas en una tela apto cocina, agregar el ajo picado, tomillo y chorro de aceite de olivas y sal y cerrarla. Cocinar al vapor hasta tiernas. Otra opción es hornearlas sin tela dentro una olla con tapa apto horno. Estas dos formas de cocinar la remolacha aprovechan la concentración de los sabores de los condimentos y reemplazan el uso tradicional de papel aluminio evitando la filtración de metal a la comida. Pelar y cortar las remolachas en el tamaño deseado y servir.

Ingredientes
  • 5 remolachas
  • 3 dientes de ajo
  • 1 mano de tomillo
  • Aceite de olivas y sal al gusto

Beetroot with garlic and thyme
This is a perfect side or a great addition to your salad. Roasted or steamed beetroots enclosed with the flavours of garlic, thyme, olive oil and salt is simply delicious.

Preparation: 
Wash the beets, cook them whole and skin-on. Wrap the beets in a cook-proof cloth, add chopped garlic, thyme, a drizzle of olive oil and salt and close it. Steam until tender. Another option is to roast them without cloth inside an oven proof pot covered with a lid. These two ways of preparing beetroot take advantage of the concentration of the flavors of the different condiments and replace the traditional use of aluminum foil avoiding the filtration of metal into your food. When the beetroots are soft, peel and cut them in the desired size and serve.

Ingredients
  • 5 beets
  • 3 garlic cloves
  • 1 hand thyme
  • Olive oil and salt to taste


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