Pizza vegana con remolacha y nuez / Vegan pizza with beetroot and nuts

Pizza vegana con remolacha y nuez 
Esta pizza tiene la remolacha previamente cocida con tomillo, ajo y sal junto con cebolla roja caramelizada y nuez sobre una base de salsa de tomate. La masa tiene mitad harina integral mezclado con sémola y otra mitad harina común. Crocante, lleno de sabor y saludable sin lácteos.

Preparación: 
Para la masa mezclar las harinas con la sémola, la sal, aceite de olivas, levadura y 325ml de agua tibia. Amasar durante 5-10 minutos y dejar leudar durante 2 horas. Hacer las formas de pizza y pintar con salsa de tomate. Esta salsa de tomate se hace cocinando tomate concasse con ajo, orégano y sal y pimienta al gusto. Triturar hasta puro. Decorar con con remolacha previamente horneada con ajo picado y tomillo, cebolla roja salteada hasta dulce y nueces. Hornear hasta la masa esta crocante y a disfrutar.  

Ingredientes para la masa
  • 200 gramos harina integral
  • 50 gramos sémola
  • 250 gramos harina 0000
  • 10 gramos sal
  • 4 gramos levadura
  • 1 cucharada aceite de olivas


Ingredientes para decorar
  • 4 nueces
  • 2 tomates sin piel y semillas
  • 2 remolachas
  • 1 diente de ajo
  • 1 cebolla rojo


Vegan pizza with beetroot and nuts
This pizza has a tomato sauce as a base and is decorated by previously cooked beetroot with thyme, garlic and salt along with caramelized red onion and walnut. The dough consists half of whole wheat flour mixed with semolina and the other half is common flour. Crispy, full of flavor and healthy without any dairy.

Preparation: 
For the dough mix the flour with semolina, salt, olive oil, yeast and 325ml of warm water. Knead for 5-10 minutes and let rise for 2 hours. Make the pizza shapes and paint with tomato sauce. The tomato sauce is made by cooking tomato without peel and seeds with garlic, oregano and salt and pepper to taste. Blend until pure. Garnish with previously baked beets with chopped garlic and thyme, stir-fried red onion until sweet and nuts. Bake until the dough is crispy and enjoy this healthy version of pizza.

Ingredients for the dough
  • 200 grams whole wheat flour
  • 50 grams semolina
  • 250 grams flour 0000
  • 10 grams salt
  • 4 grams yeast
  • 1 tablespoon olive oil

Ingredients topping
  • 4 walnuts
  • 2 tomatoes
  • 2 beetroot
  • 1 garlic
  • 1 red onion


Comentarios