Pan semi Integral con romero y pasas de uva / Semi Integral bread with rosemary and raisins

Pan semi Integral con romero y pasas de uva 
Este pan de masa madre tiene mitad harina integral y mitad harina común en combinación con romero fresco y el dulce de pasas de uva. Sale crocante por afuera, suave por adentro con un sabor muy rico. La masa tiene una hidratación de 75% y una fermentación en frio de 20 horas. 

Preparación: 
Mezclar la harina, masa madre, el romero, las pasas de uva y el agua y amasar hasta una masa homogénea. Dejar reposar durante media hora cubierto a temperatura ambiental y después agregar la sal. Reposar durante 2 horas y amasar en pliegues tres veces cada media hora. Moldear con un poquito de harina suelta y fermentar en la heladera cubierto durante 20 horas. Hornear a 220 grados por unos 40 minutos o cuando el pan tiene una temperatura interior aproximadamente de 95 grados. Dejar enfriar y a disfrutar.   

Ingredientes:
  • 220 gramos harina integral
  • 200 gamos harina 000
  • 315 ml agua filtrada
  • 114 gramos masa madre
  • 8 gramos sal
  • 128 gramos pasas de uva
  • 2 gramos romero fresco


Semi Integral bread with rosemary and raisins
This sourdough bread has 50% whole wheat flour and 50% common white flour baked with fresh rosemary and sweet raisins. It has a super crispy crust; it is soft on the inside and has a deliciously sweet sour flavor of sourdough and the raisins with a hint of rosemary. Such a delight! It has a hydration of 75% and a cold fermentation of 20 hours.

Preparation: 
Mix the flours, sourdough starter, rosemary, raisins and water and knead until a homogeneous mass. Let rest for half an hour covered at room temperature and then add salt. Rest for 2 hours and knead in folds three times every half hour. Mold with some loose flour using a breadbasket and ferment covered for 20 hours in the refrigerator. Bake at 220 degrees for about 40 minutes or until the bread has an inside temperature of approximately 95 degrees. Let cool and enjoy.

Ingredients:



  • 220 grams whole wheat flour
  • 200 grams flour 000
  • 315 ml filtered water
  • 114 grams sourdough starter
  • 8 grams salt
  • 128 grams raisins
  • 2 grams fresh rosemary

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