Gnocchi de batata y romero / Sweet potato and rosemary gnocchi


Gnocchi de batata y romero
Delicioso este gnocchi en base de batata con un toque de romero fresco.

Preparación: 
Lavar, secar y picar el romero fresco. Cocinar al vapor la batata entera con piel para evitar que absorbe agua. Pelar, hacer pure de batata y dejar enfriar. Mezclar la harina con la fécula de mandioca y el romero picado. Agregar el huevo y el pure de batata. Mezclar y amasar por poco tiempo para no calentar la masa. Hacer un rollo largo de 1 cm de altura y cortar cada 1-1.5cm un gnocchi. Armar la formar usando una tabla de gnocchi. Cocinar en agua hirviendo y sacar cuando floten. ¡Buen provecho!

Ingredientes:
  • 250 gramos batata
  • 38 gramos harina 0000
  • 25 gramos fécula de mandioca
  • 1 huevo
  • 1 cucharada romero picado


Sweet potato and rosemary gnocchi
I love this version of gnocchi based on sweet potato with a hint of fresh rosemary.

Preparation: 
Wash, dry and chop fresh rosemary. Steam an entire sweet potato skin-on without cutting it into pieces to avoid absorbing water. Peel the sweet potato, make a puree and let cool completely. Mix the flour with the starch and the chopped rosemary. Add the egg and the sweet mash. Mix and knead for a short time. Make a long roll of 1 cm height and cut each 1-1.5cm a gnocchi. Fold them into shape using a wooden gnocchi board. Cook in boiling water and take out when they start floating. Enjoy your meal!

Ingredients:
  • 250 grams sweet potato
  • 38 grams flour 0000
  • 25 grams cassava starch
  • 1 egg
  • 1 tablespoon chopped rosemary


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