Gnocchi con rúcula y tomate cherry / Gnocchi with rocket and roasted tomato cherry


Gnocchi con rúcula y tomate cherry
Un plato riquísimo con gnocchi casero de batata y romero servido con tomate cherry del horno, rúcula picante fresco y un chorrito de aceite de olivas y sal. Simple, saludable y rico.

Preparación: 
Hornear los tomates cherry hasta dorados en 30-40 minutos en un horno de 180 grados con bastaste sal. Lavar rúcula.  Lavar, secar y picar el romero fresco. Cocinar al vapor la batata entera con piel para evitar que absorbe agua. Pelar, hacer pure de batata y dejar enfriar. Mezclar la harina con la fécula de mandioca y el romero picado. Agregar el huevo y el pure de batata. Mezclar y amasar por poco tiempo para no calentar la masa. Hacer un rollo largo de 1 cm de altura y cortar cada 1-1.5cm un gnocchi. Armar la formar usando una tabla de gnocchi. Cocinar en agua hirviendo y sacar cuando floten. Mezclar los gnocchi con los tomates cherry, rúcula, aceite de olivas de primera presión en frio y mas sal al gusto. ¡Listo para disfrutar!

Ingredientes
  • 250 gramos batata
  • 38 gramos harina 0000
  • 25 gramos fécula de mandioca
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita romero fresco
  • 250 gramos tomate cherry
  • 2 manos de rúcula
  • Sal y aceite de olivas al gusto


Gnocchi with rocket and roasted tomato cherry
This is great dish combing homemade sweet potato and rosemary gnocchi with the sweetness of over roasted cherry tomatoes and the spiciness of some rocket leaves with a good drizzle of olive oil. Simple, healthy and delicious.

Preparation: 
Roast the cherry tomatoes in a preheated oven of 180 degrees until done in 30-40 minutes with a drizzle of oil and quite some salt. Wash the rocket leaves and let dry. Wash, dry and chop fresh rosemary. Steam an entire sweet potato skin-on without cutting it into pieces to avoid absorbing water. Peel the sweet potato, make a puree and let cool completely. Mix the flour with the starch and the chopped rosemary. Add the egg and the sweet mash. Mix and knead for a short time. Make a long roll of 1 cm height and cut each 1-1.5cm a gnocchi. Fold them into shape using a wooden gnocchi board. Cook in boiling water and take out when they start floating. Mix the gnocchi with the oven roasted tomatoes, the rocket leaves, a good drizzle of olive oil and salt to taste. Enjoy!

Ingredients:
  • 250 grams sweet potato
  • 38 grams flour 0000
  • 25 grams cassava starch
  • 1 egg
  • 1 tablespoon chopped rosemary
  • 250 grams cherry tomato
  • 2 hands of rocket leaves
  • Sal and olive oil to taste


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