Pan integral con lino / Integral bread with flax seeds

Pan integral con lino
Que rico salió este pan de masa madre con un 70% harina integral, 10% harina de centeno, 10% harina 000 y un 10% de semillas de lino molidas. Lleno de sabor, crujiente por afuera y suave por adentro. Tiene una hidratación de 70% y una fermentación en frio de 14 horas.

Preparación: 
Mezclar la masa madre con las harinas y el agua hasta una masa homogénea. Después media hora agregar la sal y dejar fermentar durante 2 horas a temperatura ambiental. Cada media hora amasar. Engrasar con un poquito de aceite de olivas, moldear con harina espolvoreada y fermentar en la heladera durante 14 horas. Hornear a 180 grados durante 45 minutos o hasta listo.

Ingredientes
  • 700 gramos harina integral
  • 700 ml agua filtrada
  • 200 gramos masa madres
  • 100 gramos harina de Centeno
  • 100 gramos semillas de lino
  • 100 gramos harina 000
  • 1 cucharada sal


Integral bread with flax seeds
This sourdough bread is crunchy on the outside and soft on the inside and has a delicious flavour. It has 70% whole wheat flour, 10% rye flour, 10% 000 flour and 10% ground flax seed. Furthermore, it has a 70% hydration and a cold fermentation of 14 hours.

Preparation: 
Mix the sour dough starter with the different flours and water until a homogeneous mass. After half an hour add the salt and leave to ferment for 2 hours at room temperature. Every half hour kneed the dough. Grease with a little bit of olive oil, mold with some loose flour and ferment in the refrigerator for 14 hours covered. Bake at 180 degrees for 45 minutes or until done.

Ingredients
  • 700 grams wholemeal flour
  • 700 ml filtered water
  • 200 grams sourdough starter
  • 100 grams Rye flour
  • 100 grams flax seeds
  • 100 grams flour 000
  • 1 tablespoon salt


Comentarios