Té de Cedrón casero / Homemade Lemon Verbena Tea


Té de Cedrón casero 
En nuestro jardín tenemos un pequeño arbusto de Cedrón (Aloysia triphylla), una planta autóctona de América del Sur incluyendo la Argentina. Deshidraté unas hojas en el deshidratador y luego las molé hasta fina. Así se puede guardar durante mucho tiempo y usar para hacer té cuando quierás. El olor del cedrón deshidratado está buenismo, muy fuerte, igual al sabor que da al té. El sabor cítrico parece al del limón. Aparte de ser rico, el te cedrón también tiene beneficios para el sistema digestivo.

Preparación: 
Lavar y deshidratar las hojas de cedrón durante una noche o hasta seca. Triturar con una maquina de cocina hasta polvo. Calentar un litro de agua filtrada hasta 80 grados y poner 4-5 cucharaditas de cedrón molido o al gusto. Dejar reposar un par de minutos y ya el te esta listo para servir.

Ingredientes:
Hojas de cedron fresco
 Homemade Lemon Verbena Tea
We have a small lemon verbena plant growing in our garden (Aloysia triphylla), it is indigenous plant of South America and also common in Argentina. I dehydrated some leaves in the dehydrator and then the grounded them until fine. Ground dried lemon verbena can be stored for a long time, so it is easy to make quantity and keep for whenever you feel like a good herbal tea. It smells ridiculously good, it has a strong citric smell and the flavour of this tea is equally good. Apart from its great taste, lemon verbena tea is also healthy having benefits for the digestive system.

Preparation: 
Wash and dehydrate fresh lemon verbena leaves overnight or until crisp dry. Grind with a kitchen machine until powder. Heat one litre of filtered water up to 80 degrees and put 4-5 teaspoons of ground lemon verbena or to taste and let rest for a couple of minutes. It is ready to be enjoyed.

Ingredients:
Fresh lemon verbena leaves
                                            

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