Té de Cedrón casero
En
nuestro jardín tenemos un pequeño arbusto de Cedrón
(Aloysia triphylla), una planta autóctona de América del Sur incluyendo la
Argentina. Deshidraté unas hojas en el deshidratador y luego las molé hasta fina. Así se puede guardar durante mucho tiempo y usar para hacer
té cuando quierás. El olor del cedrón deshidratado está buenismo, muy fuerte, igual al sabor que da al té. El sabor cítrico parece al del limón. Aparte de ser rico, el te cedrón
también tiene beneficios para el sistema digestivo.
Preparación:
Lavar y deshidratar las hojas de cedrón durante una noche o hasta seca. Triturar
con una maquina de cocina hasta polvo. Calentar un litro de agua filtrada hasta
80 grados y poner 4-5 cucharaditas de cedrón molido o al gusto. Dejar reposar
un par de minutos y ya el te esta listo para servir.
Ingredientes:
Hojas de
cedron fresco
Homemade Lemon
Verbena Tea
We have a small lemon
verbena plant growing in our garden (Aloysia triphylla), it is indigenous plant
of South America and also common in Argentina. I dehydrated some leaves in the
dehydrator and then the grounded them until fine. Ground dried lemon verbena
can be stored for a long time, so it is easy to make quantity and keep for
whenever you feel like a good herbal tea. It smells ridiculously good, it has a
strong citric smell and the flavour of this tea is equally good. Apart from its
great taste, lemon verbena tea is also healthy having benefits for the
digestive system.
Preparation:
Wash
and dehydrate fresh lemon verbena leaves overnight or until crisp dry. Grind
with a kitchen machine until powder. Heat one litre of filtered water up to 80
degrees and put 4-5 teaspoons of ground lemon verbena or to taste and let rest
for a couple of minutes. It is ready to be enjoyed.
Ingredients:
Fresh lemon verbena
leaves
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