Coctel de Pera escalfada / Cocktail with poached pear

El verano invita a tomar un coctel celebrando la vida con amigos. Este coctel se hace con el jugo de peras escalfadas, vodka y jugo de limón con un toque de canela. Tiene un sabor muy rico y fresca, ideal para un día de calor.

Preparación: 
Para preparar el jugo te sugiero hacer un postre en el mismo tiempo, ósea las peras escalfadas con canela. Así usas un parte del jugo para el coctel y después tenés un postre para compartir también, doble fiesta. Poner cuatro peras peladas bien apretadas en una olla con 500ml de vino blanco, 3 cucharadas de miel y una rama de canela. Hervir en fuego bajo hasta las peras son suaves, sacar las peras y cocinar el jugo durante 20-40 minutos más hasta que se forma un líquido más caramelizado. Dejar enfriar el jugo de las peras escalfadas. Mezclar bien el vodka, el jugo de limón exprimido y el jugo de pera. Ajustar con sirope de agave si hace falta. Llenar una copa con hielo, la bebida, decorar con una rodaja de pera escalfada y espolvorear con canela. ¡Listo!

Ingredientes:
  • 50 ml Vodka
  • 30 ml jugo de limón
  • 30 ml jugo de pera
This cocktail is great for those hot summer days celebrating life with friends. I was a lucky lady having an old friend from Holland coming over and made these refreshing cocktails for the occasion.
This cocktail is made with the juice of poached pears, vodka and lemon juice on the rocks and sprinkled with cinnamon. It has beautifully fresh flavour, so give it a try, you will love it.

Preparation: 
To prepare the poached pear juice, I suggest you also make a dessert at the same time, namely poached pears with cinnamon. So, you can use a part of the juice for the cocktail and then you have a dessert to enjoy too, double party. Put four peeled pears tightly in a pot with 500ml of white wine, 3 tablespoons of honey and a cinnamon stick. Cook at low heat until the pears are soft, remove the pears from the pot and cook the juice for another 20-40 minutes until a more caramelized liquid has formed. Let the juice of the poached pears cool. Mix well the vodka, the squeezed lemon juice and the pear juice. Adjust with agave syrup if necessary. Fill a glass with ice cubes, the vodka-lemon-pear drink, decorate with a slice of poached pear and sprinkle with cinnamon. Enjoy!

Ingredients:
  • 50 ml Vodka
  • 30 ml lemon juice
  • 30 ml pear juice


Comentarios