Queso vegano tipo Boursin
Este queso vegano en base de castañas de cajú es delicioso con su sabor suave a ajo y hierbas finas frescas como tomillo, mejorana y perejil. Las tres hierbas vienen de nuestro jardín. El queso fue fermentado durante 48 horas a temperatura ambiental que genera una complejidad de sabor delicioso. Siempre amé el queso Boursin, pero este queso vegano no solo es más saludable, tiene un sabor exquisito también.
Preparación:
Remojar las castañas de cajú en agua filtrado durante 8 horas. Tirar el agua del remojo y triturar las castañas de cajú con el rejuvelac hasta una masa homogénea. Dejar fermentar durante 48 horas en una fuente cubierto a temperatura ambiental. Poner la masa fermentada en una maquina de cocina y triturar que mitad de las hierbas, el ajo y sal al gusto. Poner un plástico filme en un molde y poner la otra mitad de las hierbas en el base y los costados del molde y después poner el queso fermentado adentro. Cubrir con filme y dejar en la heladera durante 6 horas. ¡A disfrutar!
Ingredientes
- 185 gramos castañas de cajú
- 90 ml de rejuvelac
- 1 mano perejil
- 1 mano mejorana
- 1 mano tomillo
- 1 ajo
- Sal al gusto
Vegan cheese like Boursin
This vegan cheese based on cashews is delicious with its mild garlic flavour and fresh herbs such as thyme, marjoram and parsley. These herbs come straight from our garden, so special when the link between garden and kitchen is so fast. The vegan cheese was fermented for 48 hours at room temperature which generates this delicious complex flavour. I have always loved Boursin cheese, but this vegan cheese is not only way healthier, it has an exquisite flavour which may even be better than Boursin.
Preparation:
Soak the cashews in filtered water for 8 hours. Drain the soaking water and blend the cashews with the rejuvelac until a homogeneous mass. Leave to ferment for 48 hours in a covered bowl at room temperature. Put the fermented cheese in a kitchen machine and blend with half of the fresh herbs, garlic and salt to taste. Put plastic film in a cheese mould and put the other half of freshly chopped herbs in the base and sides of the mould and then add the fermented cheese. Cover with film and leave in the refrigerator for 6 hours. It’s ready to be enjoyed now!
Ingredients
- 185 grams of cashews
- 90 ml of rejuvelac
- 1 hand parsley leaves
- 1 hand marjoram leaves
- 1 hand thyme leaves
- 1 garlic
- Salt to taste
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