Panqueques de Sarracena con mermelada de frutilla / Buckwheat pancakes with home-made strawberry jam

 Panqueques de Sarracena con mermelada de frutilla 
Estos panqueques son una buena opción saludable ya que la masa se hace con harina sarracena de trigo así son 100% libre de gluten. Salen riquísimos con una mermelada casera de frutilla y miel y decorado con coco rallado. Un desayuno o almuerzo ideal y tenía una asistenta excelente para ayudarme con decorar los panqueques.

Preparación: triturar todos los ingredientes hasta una masa homogénea usando un maquina de cocina o una licuadora. Para la leche vegetal usé una leche de coco hecha en casa. Freír con aceite de coco sobre un fuego medio-alto los panqueques hasta dorados ambos lados. ¡Servir con por ejemplo una mermelada, la receta para la mermelada de frutilla en base de miel esta aca y coco rallado y a disfrutar!

Ingredientes:
  • 50 gramos harina sarracena
  • 4 huevos
  • 150 ml leche vegetal
  • 4 huevos
  • 1 banana
  • 1 cucharada miel
  • 1 cucharadita polvo para hornear
  • Sal al gusto

Buckwheat pancakes with home-made strawberry jam
These pancakes are a good healthy option as the dough is made with buckwheat flour, so they are 100% gluten free. They are delicious especially with a strawberry jam made with honey instead of sugar and decorated with shredded coconut. It is an ideal breakfast or lunch and I had an excellent assistant to help me decorate these pancakes.

Preparation: blend all the ingredients to a homogeneous mass using a kitchen machine or a blender. For the plantbased milk I used a home-made coconut milk. Fry the pancakes until golden on both sides with coconut oil over medium-high heat. Serve with for example a jam, the recipe for home-made strawberry jam and honey can be found here and its lovely with some shredded coconut. Enjoy!

Ingredients:



  • 50 grams buckwheat flour
  • 4 eggs
  • 150 ml plantbased milk
  • 4 eggs
  • 1 banana
  • 1 tablespoon honey
  • 1 teaspoon baking powder
  • Salt and cinnamon to taste

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