Que rico salió
este pan, bien crujiente de afuera y suave por adentro con un suave sabor del
agua fermentada de pera y romera. Este pan se hace sin masa madre y consiste en
90% harina 000, 10% harina integral, 75% hidratación con agua fermentado y 2%
de sal marina.
Preparación:
Mezclar los ingredientes menos la sal y formar una masa homogénea, después 30
minutos agregar la sal y dejar fermentar unas 4-5 horas a temperatura ambiente.
Fermentar en frio durante unas 17 horas, retirar de la heladera y después media
hora y formar la forma deseada. Ahora fermentar en frio durante unas 26 horas más
y hornear a 180 grados durante 45 minutos o hasta listo. La receta de agua
fermentada está . ¡A disfrutar!
Ingredientes:
- 500 gramos harina 000
- 56 gramos harina integral
- 11 gramos sal
- 420 ml agua fermentada
Fermented loaf with rosemary & pear water
This loaf is delicious, well crunchy on the outside and soft on the inside with a slight taste of the fermented rosemary & pear water. This bread is made without sourdough and consists of 90% flour 000, 10% wholemeal flour, 75% hydration with fermented water and 2% sea salt.
Preparation:
Mix the ingredients, except for the salt and form a homogeneous mass, then 30 minutes later add the salt and leave to ferment for 4-5 hours at room temperature. Ferment in cold for another 17 hours, remove from the refrigerator and then after half an hour form the desired shape of your loaf. Now ferment in cold another time for about 26 hours and bake at 180 degrees for 45 minutes or until ready. The fermented water recipe can be found . Enjoy!
Ingredients:
- 500 grams flour 000
- 56 grams wholemeal flour
- 11 grams salt
- 420 ml fermented water
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