Boniato al horno con salsa tahini / Baked sweet potato with tahini sauce

Boniato al horno con salsa tahini
¡Buen día! Hoy les dejo la receta de papas fritas de boniato al horno con un dip de tahini que esta buenísima. Ideal para acompañar una cena, o picar así no más.

Preparación: 
Pelar o lavar el boniato y cortar en forma de papa fritas. Cocinar al vapor durante 10 minutos y poner sobre una placa con un chorrito de aceite, yo use un aceite con ajo, ajo deshidratado, pimentón y bastante sal. Hornear a 180 grados hasta dorado. Para la salsa tahini triturar la pasta de tahini con el agua, jugo de limón, el diente de ajo y sal al gusto.  

Ingredientes:
  • 1 kg boniato
  • 75 gramos pasta de tahini
  • 60 ml agua
  • 1 cucharada limón
  • 1 ajo
  • Sal al gusto

 Baked sweet potato with tahini sauce
Good day! Today I leave you the recipe for baked sweet potato fries with a tahini dip. So good! Ideal as a side dish, or as finger food with a cold drink.

Preparation: 
Peel or wash the sweet potato and cut into potato chips. Steam for 10 minutes to shorten oven time and put on a plate with a generous dash of olive oil, I use a garlic flavored one, dehydrated garlic, paprika powder and plenty of salt. Bake at 180 degrees until golden. For the tahini sauce, simple blend the tahini paste with water, lemon juice, garlic clove and salt to taste until liquid. Ready to enjoy!

Ingredients:
  • 1 kg sweet potato
  • 75 grams tahini paste
  • 60 ml water
  • 1 tablespoon lemon
  • 1 garlic
  • Salt to taste


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