Sopa de Espárragos con portobellos / Asparagus soup with portobello mushrooms

Sopa de Espárragos con portobellos 
Deliciosa esta sopa cremosa de espárragos con portobellos vegano. Los sabores de los portobellos salteados y los espárragos combinan muy bien y encima tiene cebolla, ajo, perejil y albahaca. ¡Una sopaza!

Preparación: 
Primero hay que pelar los espárragos finitos y sacar el parte duro blanco al final del esparrago. Ahora hervís un litro de agua con la piel y tronquitos para aprovechar su sopa y hacer un rico caldo. Saltear la cebolla, portobellos y ajo durante 5-10 minutos hasta suave y dorados. Anadir el caldo (sin piel/troncos) y los espárragos pelados y hervir suavemente durante unos 20 minutos. Agregar la albahaca y el perejil y sal al gusto, cocinar un par de minutos más. Ahora triturar la sopa en una licuadora hasta cremoso y tamizar la sopa para sacar algunas cositas de fibra de los espárragos. Decorar la sopa con algún esparrago y portobello guardado junto con perejil fresco picado. ¡La sopa esta lista para disfrutar!

Ingredientes:
  • 500 gramos espárragos verdes
  • 200 gramos cebolla (2 cebollas)
  • 21 gramos ajo (unos 4 dientes)
  • 125 gramos portobellos
  •  1 litro agua filtrado
  • 12 gramos albahaca
  • 12 gramos perejil
  • Sal al gusto


Asparagus soup with portobello mushrooms
This is one delicious creamy soup without using any dairy products. The flavors of stir-fried portobello mushrooms and asparagus combine very well and furthermore it has the sweetness of stir-fried onion, garlic, parsley and basil to add more magic. Super healthy and easy to make.

Preparation: 
First remove the white hard part at the bottom of the asparagus and then thinly peel them. Now make a quick broth by boiling just over a liter of water with these small trunks and skin to take advantage of its flavor. Stir-fry the onion, portobello mushrooms and garlic for 5-10 minutes until soft. Add the broth (without skin and hard parts) and the peeled cut asparagus and boil gently for about 20-30 minutes. Add the basil and parsley and salt to taste, cook a couple more minutes. Now blend the soup in a blender until creamy and sift the soup to get rid of some fiber or hard little things from the asparagus that remained in the soup. Decorate the soup with some asparagus, portobello mushrooms and some chopped fresh parsley. The soup is ready to enjoy!

Ingredients:
  • 500 grams green asparagus
  • 200 grams onion (2 onions)
  • 21 grams garlic (about 4 gloves)
  • 125 grams portobello mushrooms  
  • 1-liter filtered water
  • 12 grams basil
  • 12 grams parsley
  • Salt to taste


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