Salsa de Menta / Mint sauce


Salsa de Menta
La salsa de menta es una salsa que se usa mucho en la cocina inglesa para dar magia adicional a muchos platos distintos. Yo vivía un tiempo en una casa con un inglés y Mint Sauce era una fija que acompañaba muchas cenas incluso the Sunday Roast (la típica comida del horno que los ingleses preparan un domingo). La salsa es fresca, salada, sano y simple de hacer.
Preparación: cortar las hojas de menta y mezclar con aceite de olivas, sal y pimiento negro. Como la salsa es para acompañar otros platos estaría bien poner bastante sal y pimiento así levanta bien el sabor.
Ingredientes:
  • 23 gramos hojas de menta
  • 50 ml aceite de olivas o hasta cubre todas las hojas
  • ½ cucharadita sal
  • Pimiento negro molida al gusto

Mint sauce
Mint sauce is a sauce often used in the English cuisine giving additional magic to many different dishes. I shared flat with an Englishman and mint sauce was a standard sauce that accompanied many dinners including the typical Sunday Roast. The sauce is fresh, salty, healthy and easy to make.
Preparation: cut the mint leaves finely and mix them with olive oil until all is well covered, add salt and black pepper to taste. It is good to add quiet some salt and pepper, so the sauce stands out well blending in with dominant flavours of the main dish.
Ingredients:
  • 23 grams fresh mint leaves
  • 50 ml olive oil or enough to cover mint leaves
  • ½ teaspoon salt
  • Ground black pepper to taste


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