Panqueques Veganos con Salsa de Dátiles y Granadas / Vegan Pancakes with Date Sauce and Fresh Pomegranates
Panqueques Veganos con Salsa de Dátiles y
Granadas
Qué bueno
unos panqueques con una salsa dulce de dátiles con un toque de canela y sirope
de arce en combinación con el sabor fresco de las granadas. Es 100% libre de culpa
porque los panqueques son veganos sin gluten y la salsa está hecha sin azúcar.
Los panqueques están hechos con harina de avena, banana, vainilla y canela,
salen tan ricos que se los pueden comer así no más, encima tiene una textura
igual al panqueque común. ¡Un postre ideal!
Preparación:
Para hacer los panqueques necesitamos harina de avena. Con una máquina de
cocina pulverizo copos de avena hasta una harina fina. Mezclar en una licuadora
o máquina de cocina todos los ingredientes hasta una masa liquida. El uso de
bicarbonato de sodio con vinagre crea una levadura natural y hacen los
panqueques más esponjosos. Freír los panqueques en una sartén a fuego medio con
aceite de coco. Para hacer la salsa de dátiles, primero hay que remojar los dátiles
en agua hasta suave. Triturar los dátiles con el sirope de arce, un poco del
agua del remojo y la canela hasta una salsa homogénea.
Ingredientes
para los panqueques:
- 250 gramos harina de avena
- 570 ml agua filtrado
- 180 gramos banana madura y pelada
- 2 cucharaditas polvo de hornear
- ½ cucharadita bicarbonato de sodio
- 1 cucharada vinagre
- 2 cucharaditas canela
- ½ cucharadita vainilla en polvo
- ½ cucharadita sal
- ½ cucharadita nuez moscada
Ingredientes
para la salsa de dátiles:
- 72 gramos dátiles sin caroso
- 1 cucharada sirope de arce o al gusto
- ¼ cucharadita canela molida
Vegan Pancakes with Date Sauce and Fresh Pomegranates
These are healthy pancakes with a delicious sweet dates sauce with a touch of cinnamon and maple syrup in combination with the fresh taste of pomegranates. It is 100% sugar.
The pancakes are made with oatmeal, banana, vanilla and cinnamon, they are so tasty that they could be eaten like this without any topping, and it has a texture like a normal pancake. It makes an ideal dessert!
Preparation:
You need fine oatmeal for making these pancakes.With a kitchen machine I pulverized rolled oats to a fine flour. Mix all the ingredients in a blender or kitchen machine to a liquid mass. The use of baking soda with vinegar creates a natural yeast and makes the pancakes spongy. Fry the pancakes in a pan over medium heat with coconut oil. To make the sauce of
dates, first soak the dates in water until soft. Blend the dates with maple
syrup, a little bit of the soaking water and cinnamon until a homogeneous sauce
has formed. Serve with pomegranate grains and enjoy.
You need fine oatmeal for making these pancakes.With a kitchen machine I pulverized rolled oats to a fine flour. Mix all the ingredients in a blender or kitchen machine to a liquid mass. The use of baking soda with vinegar creates a natural yeast and makes the pancakes spongy. Fry the pancakes in a pan over medium heat with coconut oil. To make the sauce of
dates, first soak the dates in water until soft. Blend the dates with maple
syrup, a little bit of the soaking water and cinnamon until a homogeneous sauce
has formed. Serve with pomegranate grains and enjoy.
Ingredients Pancakes:
- 570 ml filtered water
- 180 grams ripe and peeled banana
- 2 teaspoons baking powder
- ½ teaspoon baking soda
- 1 tablespoon vinegar
- 2 teaspoons cinnamon
- ½ teaspoon vanilla powder
- ½ teaspoon salt
- ½ teaspoon nutmeg
Ingredients for the sauce of dates:
- 72 grams of pitted dates
- 1 tablespoon maple syrup or to taste
- ¼ teaspoon ground cinnamon
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