Brotes de Alfalfa / Alfalfa sprouts

Brotes de Alfalfa

Ya están listos los brotes de alfalfa. Deliciosos para comer con un sándwich, un cracker, en licuados, decorando una sopa o así no más como le gusta a mi hija comerlos.

Las semillas germinadas son uno de los alimentos más nutritivos. Si moles un grano su valor nutritivo se incrementa de 10 a 100 y si lo germinas su valor incrementa hasta mil e incluso a diez mil. Son un concentrado de sustancias generadoras de salud y son los alimentos menos contaminados que se puedan encontrar.

Preparación: reposar las semillas de alfalfa durante 6 horas en agua filtrado, después colgarlas en una bolsa o frasco para hacer brotes (podes ver en la foto) y mojarlas 2-3 veces por día durante unos cuatro días.

Ingredientes:

  • 2 cucharadas semillas para ½ litro frasco
  • Agua filtrada para remojar
Alfalfa sprouts
The alfalfa sprouts are ready to be eaten. After 4 days nurturing them they are ready to be used in smoothies, to decorate soups, upgrade sandwiches and to add flavour to crackers. You can also just eat them like this, that’s the favourite way my daughter likes to eat them.

Germinated seeds are one of the most nutritious foods. If you make a grain into powder its nutritive value increases from 10 to 100 and if you germinate it its value increases up to a thousand and even to ten thousand. They are a concentration of health generating substances and are the least contaminated foods that can be found.

Preparation: 
Soak the alfalfa seeds for 6 hours in filtered water, then hang them in a bag or jar to sprout (you can see the jar in the photo) and wet them 2-3 times a day for about four days.

Ingredients: 

  • 2 tablespoons per 1/2 litre jar
  • Filtered water for soaking

Comentarios