Garbanzos con Portobello, Espinaca y Chutney / Quick Chickpeas & Chutney Dish



Garbanzos con Portobello, Espinaca y Chutney


Que rico este plato de garbanzos, portobellos, espinaca y el chutney de tomates y damascos-ciruelas. Es fácil de hacer, lo cocinas dentro de 15 minutos así ideal para estos días que no tienes mucho tiempo. Encima es 100% vegana, no tiene harina ni azúcar y está lleno de ingredientes sanos.

Los garbanzos son un super legumbre y un excelente ingrediente para incorporar con tus platos caseros. Son ricos en proteínas de origen vegetal, almidón y lípidos beneficiosos. Aporta una buena cantidad de fibra y calorías así te quedas satisfecha por un de par de horas mínimo. También tienen varias vitaminas como A, B6, C y K y lleva zinc, fosforo y calcio y mucho más. Así un plato ideal para comer: sano, simple y rico.


Preparación: 
Pelar y cortar la cebolla y el ajo y lavar y cortar la espinaca y los portobellos. Freír la cebolla, el ajo y los portobellos durante 10 minutos hasta suave. Anadir la espinaca, los garbanzos y el chutney durante 5 minutos más y listo para comer. La receta de Chutney encontras aca: Receta de Chutney En casa tengo siempre garbanzos congelados en el freezer ya cocinados y listos agregar a platos. Si no tenés garbanzos cocidos podés poner garbanzos crudos en remojo durante una noche y cocinarlos aparte hasta tierna.


Ingredientes
  • 2 tazas garbanzos cocidos
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 2 manos de espinaca
  • 3 Portobellos
  • 3 cucharadas de chutney
  • Sal al gusto


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Chickpeas with Portobello Mushroom, Spinach and Chutney

This is a delicious dish of chickpeas, Portobello mushrooms, spinach and a chutney of tomatoes and apricot-plum. It's easy to make and you will have it cooked within 15 minutes, so it is ideal for these days without much time for being in the kitchen. Furthermore, it is 100% vegan, it has no flour nor sugar and is full of healthy ingredients.

Chickpeas are a super legume and are an excellent ingredient to incorporate with your homemade dishes. They are rich in proteins of plant origin and provide you with a good amount of fiber and calories so will feel satisfied for a couple of hours easily. They are also packed with vitamins like A, B6, C and K and it come with zinc, phosphorus and calcium among others. Did I convince you to try this dish? Easy, fast and super healthy!


Preparation: 
Peel and cut the onion and garlic and wash and cut the spinach and the Portobello  mushrooms. Fry the onion, garlic and Portobello mushrooms for 10 minutes until soft. Add spinach, chickpeas and chutney for 5 more minutes and it is ready to eat. You can find here the recipe of the Chutney: Recipe Chutney. At home I always have frozen chickpeas in the freezer ready to add to my dishes. If you do not have cooked chickpeas lying around, you can soak raw chickpeas overnight and cook them separately until tender.

Ingredients:
  • 2 cups of cooked chickpeas
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 2 hands of spinach
  • 3 Portobello mushrooms
  • 3 tablespoons of chutney
  • Sal to taste



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